İyi seyirler dileriz...

Bu içerik Silindi veya Premium Üyelere Özeldir.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Bitkilerin Zihninde


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
38 votes, average 7,5 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Bitkiler zeki midir? Ya onlar da duyumları ve hafıza ları varsa, düşünüp iletişim kurabiliyorlarsa? Bazıları uyur ve dans eder.
Bilimsel gerçekler bitki örtüsü dünyası hakkında taze fikirler ortaya çıkarmak. Bitkiler bize benziyor mu? Onları küçümsüyor muyum? Bilim adamları bu soruları soruyorlar, çevrelerini algılıyorlar mı? Hafızaları var mı? Sinir sistemleri olabilir mi?
Nörobiyoloji son yıllarda hayvan ve bitkiler arasındaki geleneksel sınırların aksine bitkilerin hissedebileceğini, hareket edebileceğini ve hatta düşünebileceğini göstermiştir. Son yıllarda, Avusturya, Almanya, İtalya, İngiltere, Japonya, Güney Afrika ve ABD'den küçük ama büyüyen bir araştırmacı grubu yeni bir bilimsel araştırma alanı geliştirdi: bitkilerin nörobiyolojisi. Keşifleri, hayvan ve sebze krallığı arasında belirlenen geleneksel sınırları sorguluyor: bitkiler, insanlar ve hayvanlar tarafından talep edilen bilişsel süreci geliştirebiliyor. Bitkiler hareket edebilir ve hissedebilirse. Muhtemelen düşünebilirler mi? Yaratıcı ve büyüleyici bir bilimsel araştırma tarzında, muhteşem uzman fotoğrafçılığı ve CGI aracılığıyla ve bilimsel deneyleri yeniden yaratarak, bu belgesel kendi bitki algınızı değiştirmek zorundadır.
Posted on:
Views:250
Tagline:In the Mind of Plants
Quality:
Year:
Duration: 52 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Altyazı
Budget:$ 0,00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir