İyi seyirler dileriz...

Kayıp Sihirlerin İzinde


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
37 votes, average 5,6 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Waldorf-Astoria'daki sihirbazlık gösterisi için Milyoner Büyücü olarak bilinen Steve Cohen, uzak geçmişten dört yanılsamaya koşmaya başladı. Fikir, nasıl yapıldıklarını ortaya çıkarmak değil, gerçekte yapılıp yapılamayacağını veya gerçekten süslenmiş efsaneler olup olmadığını görmek. Yol boyunca, Bay Cohen tarihin tuhaf gerçek hikayelerinden bazılarını bulur ve salon gösterisinden birkaç parça atar.

Program, Mekanik Türk olarak bilinen satranç oyunu mekanizmalarıyla başlıyor, bir makine mi? – 1700'lerde ve 1800'lerde yetenekli insan oyuncuları yenmesiyle ünlüdür. (Orijinal Mekanik Türk Otomatı bir yangında yok edildi.) Sonra Cohen, dikkatini Jean Eugène Robert-Houdin’in hafif ve ağır bir göğüs hilesine çeviriyor, hafif bir sandığın gizlice kaldırmak için çok ağır hale gelmesi, Fransızların etkisiz hale getirilmesine yardımcı olan bir hile 1856'da bir isyan.

Ayrıca, bir ipin bir sepetten yükseldiği ve bir şekilde tırmanacak kadar sert olduğu bir yanılsama ve bir sihirbazın kendisine ateş ettiği bir mermiyi taktığı mermi yakalaması da keşfedildi. Bu hilelerin her biri hakkında çok daha ayrıntılı incelemeler mevcuttur – onlar hakkında tüm kitaplar yazılmıştır – ve bu program “aldatmaca” kelimesine çarpmayacak kadar derinlemesine bakmaz. Ama bir tarih çizgisiyle eğlence olarak, güzel çalışıyor.

Posted on:
Views:483
Tagline:Lost Magic Decoded
Rate:PG-13
Year:
Duration: 83 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Dublaj
Budget:$ 0,00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir