İyi seyirler dileriz...

Kurşun Kalem ve Kurşun, Afganistan’da Kız Çocuklarının Eğitimi

No votes

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Beş yıl önce Taliban yıllarından sonra Afganistan'daki iki Türkmen kız nihayet okula gidebildi.

Beş yıl önce Al Jazeera , son on yılda Afganistan'daki en dramatik sosyal değişikliklerden birini görmek için Afganistan'a gitti – özellikle kız çocukları için eğitime büyük ölçüde iyileştirildi.

Taliban , ABD destekli Afgan güçleri tarafından iktidara geldiğinde , üç milyon kız okula döndü. Kadınlar daha önce Taliban yönetimi altında iş ve eğitimden men edilmişti.

Ancak ekip, kız öğrencilere, öğretmenlerine ve okul binalarına yönelik periyodik saldırıların devam ettiğini buldu. Batılı güçler ayrılmaya hazırlanırken ve Afgan hükümeti Taliban ile barış görüşmeleri aradıkça kızların eğitimindeki kazanımların kısa süre içinde alınıp satılabileceğine dair korkular artıyordu.

Kurşun Kalemler ve Mermiler , Afganistan'ın kuzeyindeki azınlık Türkmen topluluğundan iki genç kıza odaklanıyor. Hayt Gül, annesiyle evde halı dokumadan ziyade eğitim istiyor. Nooriya doktor olmak istiyor. Her ikisi de sınıflarında parlamaya çalışan hevesli öğrenciler.

Film, bu iki genç kız sayesinde 2013'te durumlarını, Afganistan'da kız çocuklarının gelecekteki eğitim beklentilerini ve bir azınlığın çocuklarını eğitme çabalarını araştırıyor.

Beş yıl sonra, bu filmin yönetmeni Melek Demir, Hayt ve Nooriya'nın ne olduğunu ve Afganistan 2018'deki kızların eğitimini öğrenmek için REWIND için Afganistan'a geri döndü.

Posted on:
Views:295
Tagline:Pencils and Bullets, Girls' Education in Afghanistan
Quality:
Year:
Duration: 43 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Altyazı, Arapça
Budget:$ 0,00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir