İyi seyirler dileriz...

Gelibolu


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
10 votes, average 7,4 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Gelibolu, Tolga Örnek'in yönetmenliğini yaptığı 2005 yapımı Türk filmi. 1915 Çanakkale Savaşı hakkında belgesel olan yapım, olaya hem Türkler hem de İngiliz askerleri ile Anzaklar (Avustralya ve Yeni Zelanda Ordular Birliği'nden askerler) tarafından yaklaşmıştır. Altı yıllık bir çalışma sonucu hazırlanan Gelibolu, yedi ülkede yetmişten fazla arşivin, 80 binden fazla fotoğrafın taranmasıyla oluşturuldu.

Çanakkale Savaşı veya Çanakkale Savaşı (Çanakkale Savaşı) olarak da bilinen Gelibolu Seferi, 25 Nisan 1915 ile 9 Ocak 1916 tarihleri arasında Osmanlı İmparatorluğu'nda Gelibolu Yarımadası'nda (Gelibolu) gerçekleşti. Çanakkale. Deniz harekâtından sonra Gelibolu yarımadasına, Osmanlı'nın başkenti İstanbul'u ele geçirmek için amfibik bir çıkarma yapıldı. Sekiz ay sonra, kara harekâtı da her iki tarafta da birçok kayıpla başarısız oldu ve işgal gücü Mısır'a çekildi.
Savaş sırasında ki en büyük Osmanlı zaferlerinden biriydi ve Müttefiklerin büyük başarısızlığı olarak kabul

edilir. Türkiye'de, Osmanlı İmparatorluğu'nun çöküşüyle anavatanın savunmasında son bir dalgalanma olan ülke tarihinde belirleyici bir an olarak kabul edilir. Mücadele, Kurtuluş Savaşı'nın ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun temelini sekiz yıl sonra Gelibolu Komutanı Mustafa Kemal Atatürk'ün yönetiminde oluşturdu. Kampanya genellikle Avustralya ve Yeni Zelanda'da ulusal bilincin doğuşu olarak kabul edilir ve iniş tarihi, 25 Nisan, “Anzak Günü” olarak bilinir. Anma Günü'nü (Ateşkes Günü) geçerek, askeri kayıp ve gazilerin en önemli anma töreni olmaya devam ediyor.

Yönetmen : Tolga Örnek
Yapımcı: Hamdi Döker
Senarist : Tolga Örnek
Müzik : Demir Demirkan
Görüntü yönetmeni : Volker Tittel
Dağıtıcı : Özen Film
Yapım yılı : 18 Mart 2005
Süre : 90 dk.
Ülke : Türkiye
Dil : Türkçe

Posted on:
Views:574
Tagline:Gallipoli
Quality:
Year:
Duration: 112 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe & İngilizce Dublaj
Budget:$ 0,00
Director:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir