İyi seyirler dileriz...

Sezar’ı Anlamak


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
124 votes, average 6,8 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Julius Caesar, Dünya'nın en meşhur Romalısıdır. Acımasız Fatih, Diktatör ve MÖ 44 Mart Ides'teki korkunç bir suikastın kurbanı. 2000 yıl sonra hala dünyayı şekillendiriyor. Bize bugün hala kullandığımız bazı siyasi sloganlar verdi (Rubicon'u Geçmek), adı Temmuz ayında yaşıyor ve Vladmir Putin'in özenle yetiştirilen askeri imajı hakkında yeni bir şey yok ve Donald Trump'ın tweet'lerinde ve sloganlarında gerçek bir yenilik yok .

Mary Beard gerçek Sezar'ı ortaya çıkarmak ve halkın algılamasına meydan okumaktır. Bazı büyük soruların cevaplarını arıyor. Nasıl Roma'nın tek kişilik hükümdarı oldu? Zirveye giderken spin ve PR'yi nasıl kullandı? Neden öldürüldü? Ve aynı derecede ilginç küçük sorular soruyor. Kel yamasını nasıl gizledi? William Shakespeare'in dediği gibi son sözü “Et tu Brute (Sen de mi Brütüs?)” miydi?

Her şeyden önce, Mary Beard şaşırtıcı mirasını bugüne kadar araştırıyor. İster beğenin ister beğenmeyin, Sezar günlük yaşamlarımızda, dilimizde ve politikamızda hala mevcuttur. O zamandan beri birçok diktatör, daha az otokratik liderlerden bahsetmemek için, ticaretlerinin püf noktalarını Julius Caesar'dan öğrendiler.

Posted on:
Views:389
Tagline:Julius Caesar Revealed
Quality:
Year:
Duration: 60 Min
Country:
Release:
Budget:$ 0,00
Director:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir