İyi seyirler dileriz...

Bu içerik Silindi veya Premium Üyelere Özeldir.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Mavi Elmas’ın İzinde

No votes

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Dünyanın en büyük kesilmiş mavi elmasını çevreleyen gizemi çözelim … Elmasın daha önce hiç bu kadar karmaşık bir tarihi olmamıştı: XIV.Louis’in tutkular, entrikalar, ihanetler ve ürkütücü bir lanetle noktalanan mavi elmas destanı, üç yüzyıl ve üç kıtayı kapsıyor.

Elmas Hindistan'dan geri getirildi ve Fransız Devrimi sırasında çalındı. 20 yıl sonra, bir başka göz kamaştırıcı, biraz daha küçük elmas Londra'da ortaya çıktı – Umut. Şu anda Washington'daki Smithsonian müzesinde sergilenen dünyanın en ünlü elması olan Umut, lanetli olduğu düşünülen efsanevi Fransız Krallığı Mavi Elmas olabilir mi? Elmasın sahibi olan herkes büyük zorluklara, kazalara veya şiddetli bir ölüme maruz kaldı. Söylentiye göre bu elmasın hatası – bir lanet taşıdığı söyleniyor!

Sadece 50 yıl önce, Louvre'daki Mona Lisa gibi mücevheri müzenin en önemli parçası olarak sergileyen Smithsonian Müzesi'ne teklif edilmişti. En son yazılım ve teknolojileri? Geçmişten miras kalan yuva işi, bilim adamları araştırmayı başarılı bir şekilde ona taşıyacaklar mı?

Posted on:
Views:108
Tagline:Tracking The Blue Diamond
Year:
Duration: 52 Min
Country:,
Release:
Language:Türkçe Altyazı
Budget:$ 0,00

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir