İyi seyirler dileriz...

Silikon Vadisi


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
1 votes, average 10,0 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

1988 yılında yayına başlayan American Experience (Amerikan Tecrübesi) adlı Belgesel Serisi'nin 19 Şubat 2013 tarihinde yayınlanan 25. Sezonun 5. Bölümü Silikon Vadisi (Silicon Valley) yapımı sizlerin huzurunda..
Bu Belgesel, Kuzey Kaliforniya Santa Clara şehri San Francisco Vadisi'nin bir parçası olan San Jose Vadisini Çağımızda teknolojinin kalbi olarak adlandırılan Silikon Vadisi olarak bildiğimiz teknolojik yaratıcılığın merkezine dönüştüren öncü bilim adamlarının hikayesini anlatıyor.
1957'de Steve Jobs Apple'ı hayal etmeden veya Mark Zuckerberg Facebook'u başlatmadan on yıllar önce, sekiz parlak genç adamdan oluşan bir grup, Fairchild Semiconductor adlı kendi transistör şirketlerini kurmak için Shockley Semiconductor'dan ayrıldı. Liderleri Robert Noyce, dokuz yaşında, parlak bir zihin ve doğuştan ticari zamana sahip bir fizikçiydi.

Noyce'ın entegre devre (çip) ile ortak buluşu, uzay fethinin başlamasıyla çakıştı ve şirkete muazzam bir fırsat sağladı. Uçak, Apollo programının başarısında ve ay inişinde önemli bir rol oynayacaktı.

Posted on:
Views:280
Tagline:Silicon Valley
Quality:
Year:
Duration: 82 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Dublaj
Budget:$ 0,00
Director:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir