İyi seyirler dileriz...

Mars Keşif Aracı, Perseverance


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
101 votes, average 7,0 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

18.02.2021 günü TSİ 23:58'te Mars Jezero Krateri'ne başarıyla iniş yapan Mars keşif aracı Perseverance’ın yaratılış sürecinin nasıl gerçekleştiğini anlatan ve NASA laboratuvarlarının büyüleyici atmosferine kapılacağımız “Mars Keşif Aracı: Perseverance” belgeseli sizlerle…

* Keşif aracının isminin belirlenmesi için geçtiğimiz senenin başında ABD'nin çeşitli eyaletlerinden yazdıkları kompozisyonları gönderenler arasında düzenlenen yarışmayı “Perseverance” ismini öneren Virginia'dan 11 yaşındaki Alexander Mather kazanmıştı.

Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Perseverance adlı keşif aracı 7 ay süren 480 milyon kilometrelik yolculuğun ardından Mars'a indi.

NASA'nın sosyal medya hesabından canlı yayınladığı tarihi inişte saatte 21 bin kilometre hızla kızıl gezegene yaklaşan araç, dev bir paraşüt sayesinde yavaşlatıldı.

Florida'da bulunan Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan 30 Haziran 2020'de fırlatılan Perseverance, Kızıl Gezegen'den gönderdiği ilk mesaj ve fotoğrafta “Selam, dünya. Sonsuz evime ilk bakışım” dedi.

Bir gün önce Perseverance'ın “mükemmel bir hat üzerinde” yol aldığını ve sorunsuz bir iniş beklediğini belirten NASA böylece 1970'lerde Mars'a ulaşmayı başaran Viking aracından sonra ilk kez, direkt olarak geçmiş yaşam belirtilerini bulma fırsatı yakalamış oldu.

Posted on:
Views:370
Tagline:Built For Mars, The Perseverance Rover
Quality:
Year:
Duration: 88 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Dublaj
Director:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir