İyi seyirler dileriz...

Bu içerik Silindi veya Premium Üyelere Özeldir.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Peru, Chimor Krallığı’nda Kurbanlar


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
200 votes, average 7,8 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

* Bu belgesel korku, vahşet ve acımasızlık içerdiği için, korku problemi olmayan 20 yaş üstü bilgisel amaçlı izlemek isteyen bilinçli izleyicilerin izlemesi tavsiyemizdir.

Peru'nun kuzey kıyılarında, And Dağları'nın eteğinde yer alan Chimor Krallığı, antik dünyada güçlü bir medeniyet olarak bilinmektedir. Bu belgesel, Chimor Krallığı'nın başkenti Chan Chan'da yapılan kazılar ve araştırmalarla gün yüzüne çıkarılan büyüleyici ve aynı zamanda ürkütücü bir hikayeyi anlatıyor: İnsan kurban etme ritüelleri.

Belgesel, Chimor Krallığı'nın sosyal, politik ve dini yapısını derinlemesine incelerken, kurban etme ritüellerinin bu toplumun merkezinde nasıl yer aldığını gözler önüne seriyor. Arkeologların ve antropologların uzun süren çalışmaları sonucu ortaya çıkan bulgular, Chimor halkının tanrılara olan inancını ve bu inancın bir parçası olarak gördükleri insan kurbanlarını nasıl gerçekleştirdiklerini detaylandırıyor.

Chan Chan'da bulunan toplu mezarlar ve ritüel alanları, belgesel boyunca uzmanların yorumlarıyla açıklanıyor. Kurban edilenlerin yaşları, cinsiyetleri ve sosyal statüleri üzerine yapılan analizler, Chimor toplumunun karmaşık yapısını ve kurban ritüellerinin bu yapıdaki rolünü aydınlatıyor.

Peru: Sacrifices in the Kingdom of Chimor belgeseli, izleyicileri antik bir medeniyetin kalbine götürerek, onların dünyayı ve yaşamı nasıl gördüklerini, tanrılara nasıl taptıklarını ve inançları uğruna neler feda ettiklerini ortaya koyuyor. Bu belgesel, tarih ve arkeoloji meraklıları için kaçırılmaması gereken bir yapım.

Yapım: Nilaya Prod.

Posted on:
Views:5
Quality:
Year:
Duration: 53 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Dublaj

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir