İyi seyirler dileriz...

Bu içerik Silindi veya Premium Üyelere Özeldir.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Antik Mısır’ın 7 Görkemli Piramidi

No votes

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Giza Piramidi, Dünyanın Yedi Harikası'ndan ayakta kalan son yapı olarak bilinir. Ancak, bu seviyede bir ihtişama ulaşmak için Antik Mısırlıların aslında yüzün üzerinde piramit inşa ettiği pek bilinmez. Bu piramitler arasında yedi tanesi özellikle öne çıkmaktadır.

Piramitler, ışık ve görkemin sembolü olarak algılanır; hem siyasi hem de manevi anlamda firavunların sahip olduğu büyük gücü yansıtırlar. Her hükümdar, selefini geride bırakmayı arzularken, mimarlar da yaratıcılıklarını geliştirmek zorundaydı. Aradan 45 yüzyıl geçmesine rağmen, araştırmacılar, bu kayıp uygarlığın geliştirdiği eski ama bir o kadar da ileri teknikler karşısında hâlâ büyülenmektedirler. Mısırlılar, bu mükemmellik seviyesine nasıl ulaşabilmişlerdi? Mısırbilimciler ve mimarlar, bu yedi harikanın sırrını çözmek için el ele vererek muhteşem bir araştırmaya dalıyor.

Piramitlerin üzerinden, içinden ve altından çekilmiş nefes kesici görüntüler eşliğinde, uzman röportajları ve 3D canlandırmalar sayesinde, bu iddialı belgesel, Antik Mısır'ın en etkileyici taş devlerinin yedisinin sıralamasını gözler önüne seriyor.

Yapım: Label News (RMC Découverte için)

Posted on:
Views:4
Quality:
Year:
Duration: 52 Min
Country:
Release:
Director:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir