İyi seyirler dileriz...

Bu içerik Silindi veya Premium Üyelere Özeldir.

Detaylı bilgi için tıklayınız!

Vezüv’ün Kayıp Parşömenleri


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
5 votes, average 7,2 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Yok edilen ve yine de Pompeii'yi yok eden volkanik patlama ile korunan Roma kasabası Herculaneum, hayatta kalan tek Roma kütüphanesine – ve altından daha değerli bir hazineye ev sahipliği yapıyor. 1750'lerde lüks bir villanın kazılarında, eski Yunanlılar ve Romalılar – hakkındaki anlayışımızı değiştirebilseydik açılmamış papirüs parşömenleri ortaya çıktı. Kelebek kanatları kadar kırılgan, parşömenleri açmaya yönelik en dikkatli girişimler bile onları toza indirdi ve yüzyıllardır klasik akademisyenleri sinirlendirdi. Şimdiye kadar. 

En son teknolojiyi ve yapay zekayı kullanarak, uzmanlar yakında filozoflardan ve oyun yazarlarından keşfedilmemiş eski metinleri okuyabilirler. Özel erişim ile, Vesuvius'un Kayıp Parşömenleri uzmanlarla röportaj yapar ve çarpıcı villanın canlı bir resmini çizmek ve antik Roma'nın en güçlü hanedanlarından birinin hikayesini anlatmak için CGI teknolojisini kullanır.

Yapım: Impossible Factual & ZDF & France TV & WNET

Posted on:
Views:2
Quality:
Year:
Duration: 50 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Dublaj
Director:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir