İyi seyirler dileriz...

Tehlikeli Bilgi


Warning: A non-numeric value encountered in /home/belges/public_html/belgeselsemo/wp-content/themes/muvipro/template-parts/content-single.php on line 88
233 votes, average 7,5 out of 10

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

Tehlikeli Bilgi (Dangerous Knowledge), tarihin en seçkin Matematikçilerinden dördünün hayatını takip ediyor – Georg Cantor, Ludwig Boltzmann, Kurt Gödel ve Alan Turing – hepsi sadece evrenin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunmakla kalmayıp aynı zamanda Dünya'yı derinden değiştiren Dahiler. Bununla birlikte, dördünün her biri trajik bir şekilde akıl sağlıklarını yitirdiler ve daha sonra bilimsel çabaların sınırlarını zorlarken intihar ettiler. Belgesel, insan zihninin geçmeye çalışmaması gereken bazı bilgi sınırları olup olmadığının aydınlatıcı bir araştırmasıdır.

David Malone tarafından sunulan bu belgesel film, trajik sonu sonsuzluk teorilerini kanıtlamak için mücadele ederken gelen bir Matematikçi olan Georg Cantor'un profilini çıkararak başlıyor. Devamında sırasıyla, atom teorisinin formülasyonunda etkili olan Boltzmann konu alınıyor.. O da akıl sağlığını yitirdi ve yaşamına son verdi. Einstein’ın çağdaşı Gödel dr ve daha sonra bir sanatoryumda kendini aç bıraktı. Tehlikeli bilgi İkinci Dünya Savaşı kod kırıcısı ve bilgisayar biliminin babası Alan Turing'in hikayesiyle davasını kapatıyor. Bazı şeylerin temelde kanıtlanamayacağı teorisi üzerinde çalışırken intihar etti.

Bağlam ve tarafsızlık için Malone, Greg Chaitin ve Roger Penrose gibi bir dizi çağdaş düşünürle röportaj yapar. Binlerce yıldır düşünürleri ve filozofları büyüleyen bir konuda çok zorlayıcı bir görüş sağlar.

Posted on:
Views:14
Quality:
Year:
Duration: 90 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Dublaj
Director:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir