İyi seyirler dileriz...

Hiroşima’nın İçinde

No votes

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

6 ve 9 Ağustos 2015, atom bombalarının insanlığa karşı ilk kez kullanılışının 70. yıl dönümünü işaret edecek. Herkes, bombanın şehre doğru düşerken ve dev bir mantar bulutuna dönüşerek patladığı korkunç görüntüleri görmüştür. Ancak, o gün Hiroşima bulutunun altında gerçekte ne oldu?

6 Ağustos 1945'te, atom bombasının atıldığı yere yakın bir noktada beş fotoğraf çekildi. Bu fotoğraflar daha önce hiç kamuoyuna gösterilmemiştir ve Hiroşima sakinlerinin saldırıya yakın bir anda verdikleri tepkileri belgeleyen tek kalan görüntülerdir.

En son teknoloji kullanılarak bu sahneleri yeniden canlandıracağız ve hareketsiz görüntüler renk ve hareketle hayata döndürülecek. Film, trajedi öncesi Hiroşima’nın restore edilmiş arşiv görüntülerini, hayata döndürülmüş beş benzersiz fotoğrafı ve bu fotoğraflardan hayatta kalan iki kişiyle yapılan röportajları ve on görgü tanığını bir araya getirecek. “Inside Hiroshima”, o günün olaylarını yeniden kurgulayacak ve patlamanın kurbanı olan bireylerin, hayatta kalmak için çaresizce mücadele ederken vermek zorunda kaldıkları nihai seçimlerin kişisel hikayelerini takip edecek.

Inside Hiroshima, tarihin karanlık bir sayfasını aydınlatmak için bilim, tarih ve insan hikâyelerini bir araya getiriyor. Hiroşima'nın bu acı verici geçmişini anlamak ve nükleer silahların sonuçlarına dair daha derin bir farkındalık kazanmak için mutlaka izlenmesi gereken bir yapım.

Yapım: Nilaya Productions (NHK), France Tv & Planète+

Posted on:
Views:7
Quality:
Year:
Duration: 52 Min
Country:
Release:
Language:Türkçe Dublaj

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir