İyi seyirler dileriz...

1783, Gökyüzüne İlk Yarış

No votes

Beğendiyseniz, puan verin


0 / 10

Your page rank:

21 Kasım 1783'te insanlığın en eski hayallerinden biri gerçek oldu: Joseph ve Etienne Montgolfier adlı iki kardeş, yarattıkları uçan bir makine olan sıcak hava balonuyla gökyüzüne uçtular!

Birkaç ay sonra İngiltere'de, iki adam – John Jeffries adında bir Anglo-Amerikalı ve Fransız Jean-Pierre Blanchard – İngiliz Kanalı'nı balonla geçme planına girişti. Bu, İngiltere ve Fransa arasında inanılmaz bir rekabetin başlangıcı oldu, gökyüzüne ilk yarış! Gökyüzündeki bu yaratıklar gerçekte nasıl görünüyordu? Onları yeniden yaratmak ve önemli anlarını gemide yeniden yaşamak mümkün mü? 

Guillaume de Montgolfier (ünlü kardeşlerin soyundan gelen), Washington'daki Smithsonian Ulusal Hava ve Uzay Müzesi'nin küratörü Tom Crouch ve bir uzman ekibi, kendilerine bir meydan okuma belirleyerek bu soruları yanıtlamaya çalışacaklar: ilk balonlardan birinin birebir kopyasını yapmak ve 18. yüzyıldan beri ilk kez Versay'ın üzerinde ve Kanal'ın üzerinden uçurmak . Dev balonu yapmak aylar sürecek ve ekip, o dönemin malzemelerini ve araçlarını kullanarak sekiz katlı bir bina yüksekliğinde çuval bezi ve kağıttan bir canavar yaratacak. 

Bu belgeselde öncülerin inanılmaz maceralarını yeniden yaşayacak, onların çılgın arayışlarındaki zafer arzularını ve potansiyel riskler konusundaki cehaletlerini paylaşacağız.

Yapım: Docside & ARTE

Posted on:
Views:3
Quality:
Year:
Duration: 53 Min
Country:
Language:Türkçe Dublaj

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir